ABA

Binnen onze groep werken we volgens de ABA principes. Deze benaderingswijze blinkt uit in kwaliteit en persoonlijke aanpak. We adviseren u om met ons contact op te nemen indien u inhoudelijke vragen heeft! Het is namelijk niet makkelijk, zo niet onmogelijk, om op één pagina de diepte, complexiteit en effectiviteit van ABA in begrijpelijke woorden weer te geven.

Het komt er in het kort op neer dat door middel van ABA op elk ontwikkelingsgebied winst behaald kan worden. Dit komt doordat ABA volledig is gegrondvest op wetenschappelijk onderzoek, kortom het is zeker dat wat we doen, werkt. ABA richt zich op de mogelijkheden van de ontwikkeling en stimuleert deze vanuit een positieve benadering. Daarnaast richt het zich op de functie van vaardigheden en gedrag om van daaruit een goed plan te ontwikkelen. Immers als we de reden van het gedrag weten en het nut van de vaardigheden die we willen aanleren, kunnen we haalbare en relevante doelen stellen.

Mogelijk klinkt het voor u nog wat abstract, dan willen we dit graag aan de hand van uw situatie concreet maken. Voorbeelden doen altijd tekort aan de veelheid van mogelijkheden binnen ABA.

Ons uitgangspunt is dat ABA persoonlijk, herkenbaar en een ‘must’ voor iedereen is, in elke situatie.